село Конуш катастрофа
село Конуш катастрофа / Дарик радио, Хасково
Лек автомобил катастрофира тази сутрин край село Конуш. Колата се е врязала в ел.стълб и го е съборила. Няма пострадали хора при инцидента. На място са екипи на полицията и на пожарната. 

За да се ограничат предпоставките от тежки пътнотранспортни произшествия, през последните дни, полицейските служители извършват засилен контрол върху водачите на МПС. Той е насочен към нарушения, водещи до тежки катастрофи – превишаване на разрешената скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни и употребили алкохол водачи и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили.

В рамките на почивните дни, пътните полицаи на територията на областта  са констатирали 122 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са  18 акта,  104 фиша и 8 електронни фиша. Извършени са проверки на 105 автомобила. От началото на акцията /10 юни/ са констатирани общо 2949 нарушения, за които са съставени 410 акта и 2434 фиша.
 
КАТ-ПП предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона. Екипите ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.