/ Община Харманли
Кметът на Община Харманли Мария Киркова представи пред Общинския съвет годишен отчет за изпълнението на програмата за управление и отчете успешна година за общината, базираща се на ефективни действия по управление на общинския бюджет; стриктно контролиране на разходите; добра събираемост на местните приходи и максимално използване на финансовите възможности за външно финансиране. Това съобщават с прессъобщение от кметството в Харманли.
 
Ремонтират Гърбавия мост в Харманли

Благодарение на постигнатата финансова стабилност са реализирани поетите ангажименти и осигурени инвестиции за разрешаването на проблеми свързани с базисната инфраструктура; образователните и социални потребности; туристическия и културен потенциал на града, качеството и естетиката на градската среда, допълват от администрацията.
 
Харманли иска 2.3 млн. лв. за обезщетения заради трагедията в Бисер

Инфраструктурнитe акценти включваха реконструкцията на общинската пътна мрежа, рехабилитация и изграждане на ВиК системи, доизграждане на системата за видеонаблюдение на критичните точки от уличния трафик и на възлови места в града, изграждането на Спортен комплекс „Хеброс“, с осигурено финансиране от правителството и ремонт на сградата на Исторически музей Харманли, паметник на културата, със средства от ЕС по програма ПРСР.
 
Поддържането на последователната политика в сферата на здравеопазването и социалната дейност доведе до отчитане на положителен напредък и в тази област. Тук се открои запазването на структурата и обема дейност на лечебните заведения за доболнична и болнична помощ и осигуряването на допълнително финансиране от 141000 лв. за МБАЛ-Харманли от МЗ чрез Националното сдружение на общините. МБАЛ Харманли получи и финансиране в размер на 552839 лева по програма за трансгранично сътрудничество. В същото време не спира и разширяването на обхвата на дейността на програми и инициативи насочени към хора в неравностойно положение.
 
През 2018г. Община Харманли участва и в инициативи на Министерството на туризма и Министерство на земеделието, храните и горите, благодарение, на които Харманли е вече част от проекти, които ще популяризират положителния туристически имидж на региона и ще подпомогнат местната икономика.
 
В годишния отчет се отбеляза, че през 2018 г. Община Харманли е една от първите общини с регистрация в Средата за междурегистров обмен (RegiX), а заедно с Дирекция „Местни данъци и такси“ са вече част и от Системата за сигурно електронно връчване (е-Връчване). Реализирането им е част от изпълнението на основните стратегически цели за развитие на електронното управление.
 
Община Харманли регистрира и положителен напредък по програми и дейности, които инвестират в подобряването качеството на живот на младите хора и напредък в разработването на разнообразни културни инициативи с местните институции за поддържането и популяризирането на културното наследство на Харманли, се казва още в прессъобщението.