/ Община Харманли
С 1 300 000 лв ще бъдат ремонтирани Гърбавия мост и парк Димана в Харманли. Кметството е получило одобрение на два проекта, съобщиха от администрацията. Проектите, които ще реализира общината по програмата за трансгранично сътрудничество, са „Консервация и реставрация на „Сводест мост“ над р.Олудере – недвижима културна ценност.“ и „Реконструкция на зона за обществен отдих „Парк Димана Данева“. 

В Харманли отличиха успешните спортисти (СНИМКИ)

Известният като "Гърбавия мост" ще бъде реставриран, за да придобие своя първоначален облик и да се запази в годините автентичната му структура. Ще бъде поставено и допълнително осветление в настилката при мраморния надпис.

Харманли иска 2.3 млн. лв. за обезщетения заради трагедията в Бисер

Така мостът ще се превърне в атракция за града и неговите жители и гости. Проектът е с общ бюджет от 499 929,46 евро, реализирайки се съвместно с „Асоциацията за популяризиране на Одрин и туризма в Одрин”, от които 382 527,66 евро, ще бъдат предоставени на Община Харманли.

В парк "Димана Данева" ще бъде обновена настилката на алейната мрежа - пешеходни и автомобилни артерии. Ще се изгради паркинг и площадка с възможност за поставяне на сцена за провеждане на различни събития в града. Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци и маси с пейки за пикник. 

парк в Харманли
Община Харманли

Проектът се реализира с водещ партньор Община Инедже и е на обща стойност 499 678.90 евро. От тях 283 152.60 евро, са за дейностите, предвидени за Община Харманли.