Като адекватна оцениха реакцията си в сложната зимна обстановка отговорните институции
Като адекватна оцениха реакцията си в сложната зимна обстановка отговорните институции / netinfo

Институциите и фирмите за пътно поддържане са реагирали адекватно и са свършили ефективно работата си при усложнената зимна обктановка.Това са констатирали днес на закрита за журналисти работна среща, инициирана от Областния управител Райна Йовчева, директорите на полицията комисар Атанас Ненков, на Областно пътно управление инженер Радостин Ламбрев и управителят на Пътно поддържане - Хасково Тодор Марков.

Главните пътни артерии са били почистени и с нормална проходимост при зимни условия. Навременната информация, непрекъснатата координация между отговорните институции, както и готовността да се реагира при подадени сигнали са спомогнали за овладяване на положението и предотвратяване на тежки инциденти, гласи самооценката на ангажираните институции и фирми.

Да почистват републиканската пътна мрежа с дължина 323 километра готовност имат 91 машини на Пътно поддържане – Хасково. От началото на зимата дружеството е изразходвало 4 хиляди тона смес от сол и пясък, е отчело фирменото ръководство.

Темата ще бъде обсъдена и следващата сряда на разширена среща, в която ще участват ръководители на отговорни ведомства и институции, представители на местната власт, лицензираните превозвачи от региона, както и фирмите отговорни за поддържането на цялата републиканска пътна инфраструктура в областта. На срещата ще се коментират и квалификацията на водачите и уменията им да шофират при зимни условия.