Читалище Свиленград
Читалище Свиленград / Община Свиленград
За 12-та поредна година община Свиленград обявява Националния поетичен конкурс „Жената-любима и майка”. Творбите за участие се приемат до 28 февруари. Организаторите са община Свиленград, читалище „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели.

Конкурсът е за поети, които не членуват в съюза. Той е обявен на официалната страница на община Свиленград, където е публикуван и регламентът. Участниците са в две възрастови групи – от 12 до 18 г. и над 18 години. Всеки може да представи до 3 стихотворения, като се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място в читалище „Просвета 1870”.

Стихотворенията ще бъдат оценявани от 3-членно жури, в което участва поетът Ивайло Балабанов. Най-добрите автори ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат парични награди, осигурени от община Свиленград и съпругата на кмета Елена Манолова, която е инициатор и спонсор на събитието.

Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 17 март на тържествена церемония, която по традиция ще се състои в шатото в с. Мезек от 15 часа.