Календар за 105 г. свобода издаде община Свиленград
Календар за 105 г. свобода издаде община Свиленград / Община Свиленград

На 105-годишнината от освобождението на Свиленград през 1912 г. е посветен календарът на общината за 2017 г. Луксозното издание представя 12 личности- герои от войните и общественици, допринесли за освобождението и развитието на града в периода от края на XIX и първата половина на XX век.

Календарът представя: военачалниците от Балканската война ген. Никола Иванов и ген. Димитър Кирков, борци и воеводи, журналисти и писатели - Димитър Маджаров, Александър Кипров, Петър Раковски, Анастас Разбойников, Симеон Лазаров, учители и дарители за църкви и училища – Крушо Хаджижелев и Мария Григорова, първи общински и стопански ръководители – Спас Разбойников, Тодор Петков, Спас Добрев.

Автентични снимки, документи и ръкописи са оформени в модерна визия и правят изданието ценен исторически справочник и интересна библиографска находка, коментират от община Свиленград. Календарът ще бъде раздаден на всички училища и читалища, на обществени институции и НПО. Желаещите да го закупят могат да направят това в Историческия музей, Арт галерията и Общинска библиотека на цена от 10 лв.