/ Агенция „Митници“
Митничари иззеха контрабандно пренасяни 1062 старинни монети, един старинен пръстен и цигари, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция ма "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

На 10 декември на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия.

Агенция

В превозното средство, управлявано от турски гражданин, е пътувал и втори шофьор - също турски гражданин. Двамата мъже заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

Задържаха над 787 000 къса контрабандни цигари, укрити в камион на „Капитан Андреево“

При проверка в долапите на шофьорската кабината, в куфар с инструменти, митническите служители откриват 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия.

Открити са 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал. Археологическите артефакти са задържани. Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране.

Агенция „Митници“

Старинните монети и пръстен са собственост на втория шофьор, на когото е съставен акт за административно нарушение. Установени са укрити на различни места в шофьорската кабина 1470 кутии - 29 400 къса цигари без акцизен бандерол. Водачът на камиона е заявил, че цигарите са негови, а за нарушението му е съставен акт.