Извънредните избори в хасковско стартираха със заличаването на три секции
Извънредните избори в хасковско стартираха със заличаването на три секции / netinfo
Извънредните избори в хасковско стартираха със заличаването на три секции
63890
Извънредните избори в хасковско стартираха със заличаването на три секции
  • Извънредните избори в хасковско стартираха със заличаването на три секции

Парламентарните изборите в хасковска област стартираха без проблеми, съобщиха от РИК-Хасково. Всички секции работят нормално. 263-ма са кандидатите за народни представители в хасковския район, а определените мандати са осем. 241 829 са имащите право да гласуват.

Броят на секциите е 465, с три по-малко. Закрити са секците в болниците в Тополовград и Свиленград. Закрита е и една подвижна секция в Свиленград. Няма проблеми и с ксероксите, потвърдиха от РИК-Хасково. Всяка една секция притежава техниката, която предварително е била тествана.

3 000 застъпници са получили необходимата документация, очакват се и много наблюдатели на изборния процес в областта, съобщиха от РИК. По време на предизборната кампания в комисията са постъпили 10 жалби. Две от тях са били подадени към прокуратурата, като по информация на Дарик по едната има образувано досъдебно производство.

558 полицаи, пожарникари, служители на гранична и транспортна полиция охраняват изборите в областта. Само два са били случаите, в които е констатирано, че разпределеният да пази секция е в роднинска връзка с някой от членовете на комисията там и своевременно са изпратени другаде. Още за началото на предсрочните парламентарни избори в 29-ти хасковски многомандатен избирателен район, чуйте в прикачения файл от Таня Захариева, председател на РИК-Хасково.