Избират военния министър Найденов и Стойчо Младенов за почетни граждани на Димитровград?
Избират военния министър Найденов и Стойчо Младенов за почетни граждани на Димитровград? / DarikNews, Архив
Избират военния министър Найденов и Стойчо Младенов за почетни граждани на Димитровград?
72598
Избират военния министър Найденов и Стойчо Младенов за почетни граждани на Димитровград?
  • Избират военния министър Найденов и Стойчо Младенов за почетни граждани на Димитровград?

С приемане на 12-те принципа на добро демократично управление от стратегията за иновации и добро управление и участието на община Димитровград в процедурата по присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа ще започне идния четвъртък- 29 май, заседанието на местния парламент. 31 са точките, които днес председателският съвет включи в дневния ред. Сред по-важните теми, които съветниците ще коментират тогава, са увеличение на таксите за административни услуги и тези за земеделския пазар, отдаване на общински помещения под наем и безвъзмездно. На дневен ред ще са и 4 предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Димитровград” на настоящия министър на отбраната Ангел Найденов, футболния треньор Стойчо Младенов, поета Кръстю Кръстев и писателя Велчо Милев (посмъртно).

Централният площад в Сталево да носи името на доскорошния кмет Панчо Панушев, който почина в началото на тази година, предлагат жителите на селото.

Комисията по образование внася за докладна за финансов стимул на Микяй Наим, който донесе бронзов медал от европейското първенство по борба за кадети. Отпускане персонална пенсия на две непълнолетни деца, чийто баща е починал, ще съгласуват още съветниците. Очаква се те да дадат съгласие и за еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. за доброволно приемно семейство, както и на социални помощи по местната Наредба № 30.

 

В дневния ред са включени и докладни за участие в общото събрание на съдружниците на „ВиК” ООД – Димитровград, насрочено за 30 май и отчет на МБАЛ „Св. Екатерина” за 2013 г. В деня на сесията е и конкурсът за управител на лечебното заведение, до чийто втори етап бяха допуснати и двамата кандидати- настоящият управител д-р Здравко Наков и д-р Матей Матеев от Хасково. Конкурсът е насрочен за 13 ч. Според председателя на димитровградския парламент Стефан Димитров за предстоящата сесия не се очертават извънредни и спорни докладни, за чието гласуване да са необходими дълги часове.

В началото на пресконференцията си днес председателят Стефан Димитров призова избрания за деец на културата тази година директор на театъра Тодор Боянов да получи наградата си. Чуйте го в приложения файл.