пътят на Хасково и Димитровград
пътят на Хасково и Димитровград / Областна администрация Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев инспектира днес хода на ремонтините работи по трасето Хасково- Димитровград. От 30 години този изключително важен и натоварен пътен участък не е ремонтиран основно.

Сега, с осигурените от правителството средства, се извършва ремонт, който ще осигури комфортно пътуване, привличане на още инвеститори и туристи, и не на последно място ще повиши пътната безопасност, подчерта Станислав Дечев.

През активния сезон от април до септември по пътя Хасково- Димитровград за едно денонощие минават над 14 хиляди коли. Това е изключително голямо натоварване, затова е важно този път да бъде безопасен, а ремонтът качествен.

Казвам това и във връзка с предстоящия Ден в памет на жертвите на катастрофи- 19 ноември, уточни Станислав Дечев. Той припомни, че през последните години тук са ставали няколко много тежки произшествия.

Три оферти за новото кръгово на пътя Хасково-Димитровград

Имам сигнали в личния си фейсбук профил за това, че участъкът пред комплекс е неравен и тресе. Искам да уточня, че този път не е пуснат реално в експлоатация и работата по платното продължава. Строителите ме увериха, че ще отстранят проблема и към момента на цялостното завършване на обекта, няма да има неравности и некачествено изпълнени дейности“, увери Станислав Дечев.

Той изрази задоволството си, че след много настоявания от негова страна, по цялото трасе на пътя Хасково-Димитровград ще бъде поставена обезопасителна мантинела между платната, която ще сложи край на забраненото завиване и ще предотврати бъдещи тежки катастрофи.

Заедно с него в инспекцията участва и директорът на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев. Той съобщи, че в 10 километровата пътна отсечка се извършват основни дейности като асфалтиране, оформяне на банкети, канавки, поставяне на обезопасителна манитела. До края на 2017 година ще бъде завършен ¾ от участъка.

В област Хасково предстоят основни ремонти на още няколко много важни пътни отсечки. Вече започна работата по пътя Долни Главанак – Маджарово, в ход са процедурите за поръчката за ремонт на пътя Чирпан- Димитровград-Стара Загора и Димитровград – АМ „Тракия“ до границата с област Стара Загора.