Хасково посрещна 11-годишния медалист от световните игри на Спешъл Олимпикс
Хасково посрещна 11-годишния медалист от световните игри на Спешъл Олимпикс / DarikNews

11-годишният медалист от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис Никола Николов, който спечели два медала за България бе посрещнат официално в хасковската областна администрация от областния управител Добри Беливанов. Че се гордее с успехите на момчето, заяви той. Никола се върна със сребърен медал в спринта на 100 метра, бронзов медал на дългия скок и е с голям принос за четвъртото място на българската щафета в 4 по 100 м. Сподели, че е вложил много труд за да стигне до този успех и благодари на всички, които са го подкрепили, както и на преподавателите си и на треньора Димитрия Халилямова.

В игрите са участвали 7 000 атлети от 170 държави, като представянето на България е най-доброто в историята на игрите- 29 медала, от които 6 златни, 12 сребърни, 11 бронзови, 8 четвърти места и четири пети.

Вчера българските спортисти бяха посрещнати в София, като Никола получи отличителен знак от министъра на спорта Красимир Кралев и статуетка от Маргарита Бербатова.

Бащата на момчето- отец Никола разказа, че семейството е изживяло силни емоции по време на игрите и също благодари за подкрепата, която синът му е получил.