Гришо търси първия си успех срешу Надал
Гришо търси първия си успех срешу Надал / Григор Димитров източник: Gulliver/GettyImages

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал в двубой от втори кръг на силния тенис турнир на твърда настилка в Базел тази вечер. Представителят ни ще опита да надиграе испанския левичар за първи път в кариерата си. Двубоят ще стартира не по-рано от 21 часа.

Двубоите между Гришо и Рафа винаги са били оспорвани, особено тези на твърди кортове. Надал обаче винаги досега успяваше да се измъкне от трудните ситуации и има шест победи от шест мача с нашия тенисист. "Кралят на клея" тръгна в Базел с изключително трудна победа над чеха Лукаш Росол в три сета, докато Димитров се наложи убедително в два сета над украинеца Сергей Стаховски.

Надал играе за четвърти път в Базел, като в предишните си визити в родния град на Роджър Федерер не блесна с нищо. През далечните сезони 2003 и 2004 той претърпя загуби още на старта срещу Фелисиано Лопес и Райнер Шутлер, а миналата година се върна в Базел и отпадна в 1/4 финалите, където бе надигран от младока Борна Чорич, който тогава бе на 17 години.

Гришо е в швейцарския град за четвърти поредна година. В последните две издания най-добрият ни тенисист бе спиран в 1/4 финалите от идола на местната публика Маестро Федерер.
Сблъсъкът между Димитров и Надал тази вечер ще започне около 21:00 ч. българско време./БГНЕС