Двама пияни посегнаха на полицай и строшиха патрулна кола
Двама пияни посегнаха на полицай и строшиха патрулна кола / netinfo

Среднощен екшън с участието на двама пияни и няколко полицаи се е разиграл в Харманли. Всичко започва след подаден сигнал на тел.112 за семеен скандал на ул. „Янтра" в града.

На място е изпратен автопатрул от двама полицаи. Там ги посреща 37-годишен мъж в нетрезво състояние. Мъжът се е опитал да попречи на полицейските служители да извършат проверка по сигнала и е направил опит да изблъска единия, при което служителите са пристъпили към поставяне на белезници. В този момент от къщата е излязъл 34-годишният брат на пияния мъж, въоръжен с дървен кол. С него той счупил предното панорамно стъкло на служебния полицейски автомобил. Опитал се е и да замахва с кола към полицаите, поради което е произведен изстрел със стоп патрон във въздуха. На мястото на инцидента са били изпратени допълнителни полицейски сили.

Установено е, че двамата братя са криминално проявени. Преди повече от 3 години са били съдени също за оказване на съпротива срещу полицаи. Задържани са до 24 часа по образуваното досъдебно производство.