Дилърите пласирали дрога в училище остават зад решетките
Дилърите пласирали дрога в училище остават зад решетките / netinfo

Състав на хасковския окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за двамата димитровградчани, които бяха арестувани в началото на седмицата заради разпространение на наркотици. Част от дрогата те са пласирали  в района на училище "Васил Левски" в Димитровград.

Двамата бяха издадени от 25-годишна, криминално проявена, жена от Стара Загора, която беше заловена са 20 грама хероин. Задържаните са 30-годишният Иван Николаев и 25-годишният Милен Милев, които са със солидни криминални досиета. По-младият беше арестуван, докато продаваше дрога на шестима свои клиенти, които също бяха задържани. От димитровградчаните бяха иззети  различни по вид и дози наркотици.

Пред Дарик от прокуратурата днес категорично заявиха, че дилърите са нямали контакти със служители от полицията в Димитровград. Такива съмнения се появиха, след като в иззетия от задържаните списък с телефонни номера, се забеляза името Коцето, срещу което е записано, че въпросният е полицай. По-късно се заговори, че точната длъжност на Коцето е дознател, според данните обаче дознател с такова име в Димитровград няма.