Ден на отворените врати за деца в Община Димитровград
Ден на отворените врати за деца в Община Димитровград / Община Димитровград, архив

Ден на отворените врати за деца организира днес община Димитровград по повод 24 години от приемането на Конвенцията за правата на детето. Общината е сред обявените от УНИЦЕФ за приятел на детето. В 14 ч. кметът Иво Димов ще посреща в кабинета си общинският ученически парламент и ученическите съвети, за да споделят с него своите виждания и идеи за развитието на Димитровград, съобщават от администрацията.

Половин час по-късно във физкултурния салон на ПМГ „Иван Вазов” започва спортен празник с мотото “Спорт срещу насилието”, организиран от консултативния младежки съвет в гимназията по проект, финансиран от общинска програма “Димитровград на младите”.

Конвенцията за правата на детето ще бъде тема в часа на класа за всички димитровградски училища, а в ОУ „Пенчо Славейков” ще я дискутират и на родителска среща днес. Беседа на тема “Противообществени прояви и наказателна отговорност при малолетни и непълнолетни” организират в черноконевското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

 

В детските градини 20 ноември ще бъде отбелязан с малки тържества, чийто акцент е приятелството между децата по света, съобщават от общинската администрация в Димитровград.