Делегация от Шатура на среща с областния управител Ирена Узунова
Делегация от Шатура на среща с областния управител Ирена Узунова / netinfo

Делегация от  Шатура бе на посещение при областния управител на област Хасково Ирена  Узунова. Тя сподели пред делегацията, че е силно мотивирана за активизиране на отвошенията между двете области за полезни взаимни начинания. Съвсем скоро Узунова ще има възможност да започне това, тъй като на 19 септември заминава на официална делова визита в Шатура по покана на кмета Андрей Келер. Там областният управител ще презентира пред бизнесмени търговския и културен потенциал на Хасково.

 

„Много хора в Шатура са настроени положително за бизнес с български партньори", каза  Татяна Дурова, която завежда отдел за информационно-аналитична дейност в местната администрация. Гостите споделиха, че знаят много малко за качеството на българското вино и консумират такова предимно от Чили, Аржентина, Франция и Италия.

Областният управител обсъди с гостите насоки и за културна дейност, като идеята руски формации да гостуват на ежегодния Детски етнофестивал  в Минерални бани бе приветствана от тях. Обсъдени бяха и възможностите за СПА туризъм и по-специално уникалните качества на водата в Минерални бани. Оказа се, че губернаторът на Шатура ежегодно посещава баните в Карлови вари, а водата в Минерални бани е твърде близка по състав с тази на чешкия курорт. „Като нищо следващият септември Келер може да смени дестинацията и да дойде във вашия курорт", споделиха от делегацията.