Д-р Сотир Марчев: При проблеми с ерекцията, идете и на кардиолог
Д-р Сотир Марчев: При проблеми с ерекцията, идете и на кардиолог / netinfo
Д-р Сотир Марчев: Ако не ви става, идете и на кардиолог
60475
Д-р Сотир Марчев: Ако не ви става, идете и на кардиолог
  • Д-р Сотир Марчев: Ако не ви става, идете и на кардиолог

При еректилна дисфункция при мъжете е необходимо, освен всичките други мерки, които се вземат, да се отиде и на кардиолог. Това посъветва пред Дарик - Хасково изпълнителният директор на Българския кардиологичен институт д-р Сотир Марчев. Той обясни тази своя препоръка по следния начин:

Обикновено атеросклерозата засяга първо по-тънките съдове, каквито са тези на половия член. А по-късно и сърцето, чиито коронарни съдове са по-големи. Затова ако при един мъж се появят еректилни проблеми, едно от многото неща, които трябва да направи, е да отиде и на кардиолог. Защото това е началото на проблем със съдовете и първо се засяга ерекцията на мъжкия полов член, а по-късно и сърцето.

Ако човек е прекарал инфаркт, ние препоръчваме първия месец след това да не прави извънсемеен секс., т.е. да не изневерява. Семейният секс не натоварва толкова сърцето и не е толкова емоционално оцветен, колкото извънсемейният. Когато мине един месец, вече проблемът си е негов, коментира д-р Марчев.

Всичко за инфаркта и сърдечните проблеми, за предпазването и въздействието на околните фактори - от д-р Сотир Марчев в звуковия файл: