БЗНС на Пинчев с 3 кандидатури за кмет в Хасковско. Прави пътуващ щаб
БЗНС на Пинчев с 3 кандидатури за кмет в Хасковско. Прави пътуващ щаб / DarikNews, Живка Тодорова

БЗНС с главен секретар Георги Пинчев може да издигне кметски кандидатури в 3 общини от област Хасково- Харманли, Симеоновград и Минeрални бани, съобщи на пресконференция днес областният председател и член на постоянното присъствие Мирослав Василев. Вероятните кандидати за трите общини са самият Мирослав Василев в Харманли, Румяна Бозукова в Симеоновград и Данчо Райков за Минерални бани, потвърдиха земеделците, като уточниха, че това все още е в сферата на вероятното.

Нов момент в стратегията на БЗНС за местните избори в Хасковско ще бъде 3-членен пътуващ щаб от представители на областната структура. Решението е било прието на заседание в началото на тази седмица, съобщи Мирослав Василев.

Пътуващият щаб ще оказва логистична подкрепа на общинските ръководства и ще бъде основно звено за коалиционни преговори по места, без обаче да пренебрегва общинските структури, чиято ще е водещата роля, коментира г-н Василев.

Вече е ясна и първата коалиция, в която БЗНС ще участва за местния вот наесен- „Патриотичен съюз" в Харманли, където организацията ще се яви заедно с ВМРО-НИЕ, припомни Мирослав Василев. С обща листа за съветници със СДС най-вероятно ще бъде конфигурацията и в Свиленград. Почти навсякъде в областта БЗНС ще участва в коалиции, с изключение може би само на Минерални бани, допълни той. И припомни, че като потенциални партньори изключват БСП и РЗС. В Хасково водим преговори с патриотични организации за обща листа и кметове на кметства. Нямаме амбиции и възможности да издигаме кандидатура за кмет на общината, категоричен бе Мирослав Василев.