България танцува с над 900 участници в Димитровград
България танцува с над 900 участници в Димитровград / ДарикНюз, Архив
"България танцува" с над 900 участници в Димитровград
91229
"България танцува" с над 900 участници в Димитровград
  • "България танцува" с над 900 участници в Димитровград

11-я Национален конкурс „България танцува“ започва от днес в Димитровград и ще продължи до неделя включително. Над 32 колектива и близо 900 деца и младежи са участниците тази година. Те ще представят повече от 450 танца в 4 раздела: театрално-сценични, характерни, съвременни танци и класически балет.

Организатори са Община Димитровград, Министерство на културата, Регионалния инспекторат по образование-Хасково и димитровградският Детски и младежки център. Състезанието стартира в спортна зала „Младост“ от 9.30 ч. днес със соловите изпълнения, които по програма са 240. И тази година министерството на културата осигурява 9 национални стипендии за победителите в отделните възрастови групи и раздели.

 

Мини Мис и Мистър и Мис и Мистър България танцува ще бъдат избрани също тази година и ще получат отличия. Наградният фонд със средствата, осигурени от общината, спонсори и националните стипендии, общо възлиза на около 35 000 лв. Това е единственият национален конкурс, който не събира такси от участниците, посочи ръководителят на димитровградския денс център „Галаксико“ Тихомир Митев, който основно се занимава с организацията на конкурса вече 11 години. Чуйте го в приложения файл.