БСП в Димитровград призна изборния си разгром. Честити победата на ГЕРБ
БСП в Димитровград призна изборния си разгром. Честити победата на ГЕРБ / netinfo
БСП в Димитровград призна изборния си разгром. Честити победата на ГЕРБ
82537
БСП в Димитровград призна изборния си разгром. Честити победата на ГЕРБ
  • БСП в Димитровград призна изборния си разгром. Честити победата на ГЕРБ

Изборния си разгром и изключително слаби изборни резултати призна на пресконференция днес БСП в Димитровград. Тези резултати най-вероятно ще доведат до крачка към обновление на партията, посочи председателят й в общината Димитър Петров. Кандидатът за кмет Тодор Тодоров на социалистите остана трети в класирането, но получи малък процент от гласовете, както и по-малко подкрепа от тази за съветническата листа- нещо, което не се е случвало в последните 25 години, призна Димитър Петров. За нас тези резултати не са удовлетворителни. Очаквахме много повече. Предстоят задълбочени анализи и кардинални решения, призна той. Към момента обаче, оставки в БСП-Димитровград не се очакват. Следващата година предстои цикъл отчетни събрания и това ще стане по естествен ред, каза той.

Трябва да си признаем, че за нас тези избори са тежка загуба. Не е приятно, но резултатите са такива, посочи и кандидатът за кмет Тодор Тодоров. Той честити изборната победа на Иво Димов и призна, че макар и неочаквана на първи тур, тя е „впечатляваща и заслужена за ГЕРБ”.

БСП в Димитровград призна изборния си разгром Честити победата на ГЕРБ
netinfo

Димитровградските социалисти ще имат 4 съветници в местния парламент. Очаква се преференциите да доведат до разместване в подредбата на листата. След кандидата за кмет Тодор Тодоров, най-голяма преференциална подкрепа е получил Димитър Петров.

 

Към този момент партията няма избран кмет на населено място в община Димитровград. Кандидатите й са на балотаж срещу тези от ГЕРБ, които имат преднина, в две села- Странско и Бряст.