Борисов, пожар в Княжево
Борисов, пожар в Княжево / Областна администрация, Хасково
С личното съдействие на премиера Бойко Борисов тази вечер 60 тонен булдозер  тръгна към огнищата на пожарите в района на Сакар планина. Машината ще прокара просеки и ще пресече разпространението на огъня в района на селата Княжево и Срем край Тополовград. Техниката ще остане на разположение на пожарникарите утре през целия ден и ще помогне за ограничаване разпространението на огъня и в другите горящи точки в Хасковска област. 

Бойко Борисов, пожар в Княжево
Областна администрация, Хасково

Тази вечер премиерът Бойко Борисов посети района на с.Княжево и на място се запозна с работата на противопожарните екипи там. Според министър-председателя, след оглед на огнищата, се установява, че запалванията са умишлени. Не са изключени и запалвания, заради чистене на пасища, коментира Бойко Борисов. 

Бойко Борисов, пожар край Княжево
Областна администрация, Хасково

Благодарни сме за съдействието на премиера за осигуряване на тежкотоварната техника, това ще помогне изключително много на всички пожарникари, горски служители, военни и доброволци, които второ денонощие гасят 5 големи огнища на пожари в Хасковска област, каза областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той и заместникът му Стефка Здравкова през целия ден контролираха работата на службите за овладяване на пожарите. Все още ситуацията е сложна. Добрата новина е, че няма застрашени населени места, няма сериозни материални загуби, няма пострадали пожарникари, горски, доброволци. Причините за огнената стихия в Хасковска област се разследват от полицията.