Близо 1 000 играчки и книжки събра акцията От мен за теб
Близо 1 000 играчки и книжки събра акцията От мен за теб / Darik News, архив

Близо 1 000 играчки и книжки бяха събрани в благотворителната инициатива на Консултативния младежки съвет към Община Димитровград с мото „От мен за теб”.

 

Акцията за събиране на запазени плюшени играчки, детски книжки и образователни игри първоначално бе обявена в училищата, а в продължение на два дни- на 11 и 12 декември всеки можеше да занесе своето дарение в дървената къщичка на централния площад, където се помещаваше Пощата на Дядо Коледа. На апела на младежите откликнаха не само ученици, но и доста родители, които донесоха там играчки и книжки. В резултат бяха събрани 535 плюшени играчки, 228 книжки, 36 образователни и други игри, отчитат от Младежкия консултативен съвет.

Даренията ще бъдат разпределени в социалните заведения - Центърът за настаняване от семеен тип, Центърът за обществена подкрепа и др., както и децата в приемни семейства и такива в неравностойно социално положение, като списъкът им ще бъде изготвен с помощта на местния отдел „Закрила на детето” в социалната дирекция, уточняват от община Димитровград.