/ Община Харманли
С етнографска изложба на тема „Традиционното народно облекло в харманлийско“ ще се открие празничната програма по повод Деня на Харманли - 2 май. Събитието ще се състои в Културен център Харманли на 11 април - четвъртък, от 17:30 часа.

Кметът на Харманли се отчете пред съветниците

То ще бъде съпроводено с дефиле на автентичните народни носии от района на община Харманли. Тази изложба, както и изложбата посветена на „Археологията на харманлийския район“ също поместена в празничната програма са дело на Исторически музей Харманли.

Театрална постановка с участието на актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Добрева, Ирена Тодорова ще зарадва харманлийската публика за празника. Комедийната постановка на Театрална Формация „Мелпомена“ - „Когато котката я няма“ ще бъде представена на 19 април от 19:00 часа.

По покана на Община Харманли, хасковският творец и председател на художниците от областта - Симеон Тодев ще представи своята живописна изложба в Културен център Харманли на 23 април от 17:30 часа.

По повод празника на града, Община Харманли организира общински турнир по футбол. В сряда на 24 април от 19:00 часа ще се състоят финалните срещи на новата спортна площадка на ул. „Алеко Константинов“ / ул. „Капитан Петко Войвода“. Кметът Мария Киркова ще награди финалистите.

Ремонтират Гърбавия мост в Харманли

На празничния 2 май, от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли. От 11:00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли. 

Празничният вечерен концерт на пл. „Възраждане“ /пред пощата/ тази година ще зарадва гражданите и гостите на града с участието на ГРАФА. Началният час на концерта е 19:00 часа, а подгряваща рок група ще бъде „Grand Illusion“. Фойерверки ще закрият концерта, но не и програмата посветена на Деня на Харманли. 

За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт „Харманли 2019“. Състезанието ще бъде открито на 3 май от 13:00 часа на язовир „Кюмурлука“, а награждаването на победителите ще бъде на 5 май, от 14:00 часа. 

Харманли иска 2.3 млн. лв. за обезщетения заради трагедията в Бисер

Мощен рев на мотори ще озвучи града в събота, 4 май. От 11 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин /, започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, с която ще закрият и празничните събития по повод „Деня на Харманли“.

Успоредно с честването на празника на града, Община Харманли организира традиционния фолклорен фестивал „Тракийска шевица“, както и ежегодния Великденски базар под надслов „Вкусен и шарен Великден“. Те ще се състоят на Лазаровден - 20 април - събота, на Ротондата край Исторически музей-Харманли. 

За първи път тази година Община Харманли организира фотоконкурс „Празник в кадър“, който приканва: „Уловете емоцията в кадър по време на събитията посветени на празника на град Харманли и Великден и участвайте за спечелването на фотопринтер"