7 незаконни автоморги засече РИОСВ-Хасково
7 незаконни автоморги засече РИОСВ-Хасково / DarikNews, Архив

Производство за отнемане на разрешително на площадка за третиране на отпадъци от черни и цветни метали в Димитровград започва  РИОСВ- Хасково. Отнемането на издаденото разрешително е на основание чл. 75, ал.1 т. 2 от Закона за управление на отпадъците и се прилага, когато за период от 3 години са извършени административни нарушения, за които лицето е било наказано два пъти с влезли в сила наказателни постановления.

Дружеството има две влезли в сила наказателни постановления,  за неосигурено видеонаблюдение на обекта, за водене на невярна отчетност, съответно на стойност 1 000 и 2 000 лв.

Регионалната екоинспекция е изпратила уведомление до управителя на дружеството за започналото производство за отнемане на разрешително. В 3-дневен срок след получаване на уведомлението, съгласно разпоредбите на АПК, той има право да направи  възражения.

РИОСВ-Хасково засече и 7 незаконни автоморги в региона, след предприети през октомври масирани проверки. Целта им бе да установяват лица, извършващи продажба на авточасти втора употреба без разрешение за дейности по разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства, съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците.

Три от незаконните автоморги се намират в Кърджали, две в с. Клокотница община Хасково и по една в Свиленград и в с. Едрино община Крумовград. За констатираните нарушения са дадени предписания за преустановяване на дейностите по приемане, съхранение и разкомплектоване и почистване на площадките. Предстои съставяне на актове за административно нарушение, информират от РИОСВ-Хасково.