Новите случаи, диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие, са 65, съобщиха от Областна администрация.

16 новозаразени в Хасковско, почина жена

Те са от 7 общини - Хасково, Харманли, Любимец, Димитровград, Тополовград, Симеоновград и Свиленград. 187 души от област Хасково се лекуват в болнични заведения.

От новите случаи са мигрант на 36 г. от Сирия, настанен в СДВНЧ-Любимец. Той е положителен от 18 октомври, под карантина са 11 контактни. Сред заболелите е ученик от 5 Г клас на СУ „Неофит Рилски“ Харманли, хоспитализиран в Детско отделение на МБАЛ-Хасково от 16 октомври, под карантина са 22 ученици от 5 Г клас и 4 учители.

Ученичка от 9 В клас на ПГ по Туризъм Хасково е дала положителна проба на 16 октомври, карантинирани са 14 ученици и 2 учители.

Вижте къде може да се ваксинирате в Димитровград

Починали са 8 души
- мъж на 70 години от община Хасково с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 72 години от община Димитровград с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, мъж на 73 години от община Димитровград също с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, жена на 79 години от община Димитровград, със сърдечно заболяване, жена на 77 години от община Симеоновград - няма данни за придружаващи заболявания, жена на 70 години от община Харманли с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково, със сърдечно заболяване, мъж на 78 години от община Хасково, също с придружаващо сърдечно заболяване.

От началото на пандемията в областта от COVID-19 са заболели 12 969 души, излекуваните са 10 420, а починалите са 849.