30 от социалното общежитие на Димитровград протестираха
30 от социалното общежитие на Димитровград протестираха / DarikNews

38 възрастни и 15 деца са пред угрозата да останат на улицата, би тревога кметът на Димитровград Иво Димов. С решение от последната сесия миналата седмица съветниците потвърдиха предишно свое решение, с което 37 стаи от общежитието на ул. „Вапцаров“ 15 в града да бъдат извадени от списъка с резервните общински жилища и прехвърлени в групата на тези за отдаване под наем. Вместо против решението на местния парламент обаче, днес настанените в социалния дом срещу наем от 25 лв. месечно, недоволстваха повече от битовите условия, липсата на дисциплина и настанените неотдавна там бездомници, които с поведението си тормозили останалите обитатели и се налагало често да викат полиция. Хората разказаха, че няма къде да отидат, ако им бъдат отнети стаите, но казаха и, че са недоволни заради това, че има такива, които не си плащат наема и тока. Жалваха се от липсата на канализация и работещ бойлер, за който ги таксували с още 5 лв. месечно без на практика да могат да го ползват. Чуйте ги в звуковия файл.

30 от социалното общежитие на Димитровград протестираха
netinfo

Това общежитие се е превърнало в социална язва, която е проблем за всички живущи в квартал Толбухин, бе позицията на председателя на местния парламент в Димитровград Стефан Димитров, който посочи, че следва общината да формира специална жилищна политика, за да не останат тези хора на улицата, но и да не бъдат ощетени гражданите от квартала. Коментарът му чуйте в приложен файл.

30 от социалното общежитие на Димитровград протестираха
netinfo

Обитателите на социалното общежитие се оплакваха и от мизерията, в която живеят. А тези, които все пак успяват да плащат сметките си за електричество- от високия им размер.

30 от социалното общежитие на Димитровград протестираха
netinfo

До прегласуване на решението миналата седмица се стигна, след като кметът Иво Димов поиска общинският съвет да преразгледа гласуваното в края на януари. Като пример за гласуване на инат определи тогава той вота и се закани на съветниците, че  ще изпрати на протест пред местния парламент настанените н социалното общежитие. Чуйте в звуков файл как премина тогава дебатът и позицията на кмета Иво Димов по проблема.