/ Община Хасково
17-годишният Ивайло Кърджалиев е днес кмет на Хасково за един ден. Той зае мястото на титуляра Добри Беливанов, след като кандидатурата му бе предпочетена в инициативата  „Мениджър за един ден“ на JA Bulgaria- Джуниър ачийвмънт, в която общината участва за поредна година.


Решение за необходимия ремонт на уличните дупки в Хасково заяви, че ще търси днес младият кмет. Той се обяви и за по-чист град. Беливанов обясни, че вече е избрана фирма след проведена обществена поръчка за ремонт на четири хасковски булеварда, като най- сериозен ще е на булевард „Освобождение“ в участъка от ДКЦ1 до кръстовището с булевард „Илинден“.

17-годишен стана кмет на Хасково за един ден
Община Хасково

Работният ден в хасковската администрация започна за 8 ученици в 9:00 ч. тази сутрин, като всеки от тях получи договор за обучение. 7 от тях са възпитаници на ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и един е от ПГТ “Александър Паскалев“. Те кандидатстваха за постовете кмет, зам.-кмет, секретар на общината, директори на дирекции и „Протокол и връзки с обществеността“.

17-годишен стана кмет на Хасково за един ден
Община Хасково

Повече за приюта за безстопанствени кучета поиска да разбере зам.-кметът за един ден Мария Аврамова. Титулярът на поста Велин Балкански показа документи от областната дирекция за безопасност на храните, че приютът отговаря на техническите изисквания. И увери заместничката си, че започва набирането на персонал за приюта и той ще започне работа в най-скоро време.

Ученици управляват община Хасково за ден
Община Хасково

Секретар на общината днес е Едже Неджиб, директор „Икономика и стопански дейности, управление на общинска собственост“ е Емил Георгиев, директор „Хуманитарни дейности  и обслужване на населението“- Деница Мешова, директор „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ - Антоанета Марчева, Ана-Мария Делииванова оглави „Общинска данъчна дирекция“, а с „Протокол и връзки с обществеността“ се зае Християна Иванова.

В края на днешния работен ден всеки от тях ще получи сертификат за участие в инициативата.