Мениджър за един ден в Хасково- 2017 г.
Мениджър за един ден в Хасково- 2017 г. / Община Хасково
С нов кмет е днес Община Хасково. За пореден път тя се включва в инициативата „Мениджър за един ден“ на JA Bulgaria- Джуниър ачийвмънт България.

В 9 ч. днес започва работният ден за 8 хасковски ученици, които предварително кандидатстваха за ръководни позиции в администрацията. 6 бяха кандидатите за кметския пост, а одобреният е Ивайло Кърджалиев. 7 са се конкурирали за мястото на заместник-кмет, като е предпочетена Мария Аврамова. Секретар за един ден ще е Едже Неджиб, директор „Икономика и стопански дейности“- Емил Георгиев, директор „Хуманитарни дейности“- Деница Мешова, директор „Архитектура градоустройство строителство и инвестиции“- Антоанета Марчева. Общинската данъчна дирекция ще оглави Ана-Мария Делииванова, а с „Протокол и връзки с обществеността“ ще се занимава Кристияна Иванова.
 
От одобрените ученици 7 са възпитаници на ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров“ и един е от ПГТ “Александър Паскалев“. В началото на работния ден всеки от тях получава договор за обучение, а в края му ще вземе сертификат за участие в инициативата, информират от общината в Хасково.