/ DarikNews.bg

Всички снегопочистващи фирми и дружества на територията но Община Габрово работят за обработване на пътищата и улиците. Снежната покривка в централната градска част е 8-10 см. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, снежната покривка е 15 см., температурата – минус 14 градуса.

Пътната настилка е заснежена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са почистени, проходими при зимни условия в областта.

Обявиха жълт код за студено време на 30 ноември

ОП „Благоустрояване“ обработва градската улична мрежа, фирма „Димас“ - пътищата към селата. Част от градските автобусни линии се движат със закъснение, междуградските са покрити.

Пътят към курортен комплекс "Узана" е почистен, снежната покривка там е 10 см., температурата е минус 12 градуса. Видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че поради авария в късния следобяд вчера временно е било прекратено топлоподаването. В момента се възстановява. Всички ученици от селата, подлежащи на задължителен учебен процес, са тарнспортирани до учебните заведения.