/ Броени часове ни делят от официалния старт на четвъртия кино-литературен фестивал CineLibri
Започна продажбата на билети за кино-литературния фестивал CineLibri в Габрово. Програмата на фестивала е от 17 до 21 октомври и ще предложи 9 специално подбрани филмови заглавия, създадени въз основа на литературни образци или посветени на именити писатели.

Старт на 5-дневното кино-литературно приключение дава елегантният български филм „Аз съм ти, Адриана” на реж. Петър Попзлатев по произведения на Димитър Димов и дъщеря му - Теодора Димова.

Броени часове ни делят от официалния старт на четвъртия кино-литературен фестивал CineLibri

В програмата са включени още 3 български заглавия. 
Най-новият филм на режисьора Николай Волев – „Извън пътя”, с Деян Донков и Аня Пенчева; филмовата импресия „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев, по мотиви от пиесата „Приятнострашно“ на Яна Борисова, отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала „Любовта е лудост”; „8 минути и 19 секунди”, който се увенча със Специалната награда за телевизионна продукция на 36-ото издание на фестивала „Златна роза”.

Габровската публика ще има възможност да оцени блестящата френско-канадска драма „Ще се видим там горе“ на режисьора Албер Дюпонтел, удостоена с пет награди „Сезар“, екранизация на едноименния шедьовър на Пиер Льометр.

Сред останалите филми в програмата е аржентинската детективска пародия „Има ли любов, има и омраза”; щурата финландска комедия „Мъжът и бебето”; италианската версия на филма „Вечерята” по едноименния бестселър на Херман Кох и дългоочакваната екранизация на култовия роман на Иън Макюън „На плажа Чезъл”.

Прожекциите ще са в зала „Възраждане“. Цената на билета е 6 лева, за учащи и пенсионери - 5 лева. Абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 30 лева.
 
Билети могат да бъдат закупени през системата на epay и от касата на зала „Възраждане“ с работно време:

16 и 17 октомври (вторник, сряда) от 10.30 ч. до 13.30 ч. и от 16.00 ч. до 18.00 ч.
18 и 19 октомври (четвъртък, петък ) от 16.00 ч. до 20.00 ч.
20 и 21 октомври (събота, неделя) от 17.00 ч. до 20.00 ч.