Закриват една паралелка след седми клас в Областта
Закриват една паралелка след седми клас в Областта / Дарик Габрово

 

Една е закритата паралелка след седми клас на територията на Габровска област поради липса на ученици. Това е специалност „Компютърна техника и технологии" в дряновската професионална техническа гимназия „Димитър Крусев", каза за Дарик началникът на регионалния инспекторат по образование, Георги Маринов.

365 са записаните деца след първи и втори етап на класиране след завършен седми клас на територията на областта. Незаетите места след втори етап на класиране са 114 от утвърдените общо 505 по Държавен план-прием.

До 13 юли се подават документи за участие в трети етап на класиране. Обявяването на списъците ще стане до 14 юли. Учениците трябва да подадат заявление по образец, като в него могат да променят и пренаредят желанията си, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране. Записването е на 15 и 16 юли, съобщи още Маринов.  

234 ученика след завършен осми клас са се записали след първи етап на класиране. Днес и утре неприетите осмокласници ще подават документи за участие във втори етап на класиране. Обявяването на списъците с приетите ще бъде на 14 юли, а записването е на 15 и 16 юли. Обявяването на записалите се  и броят на незаетите места след втори етап трябва да стане до 19 юли. От 20 до 21 юли могат да подават документи за участие в трети етап на класиране, като обявяването на резултатите е до 27 юли.

Днес се провежда писмен изпит (тест) на кандидатите за директор на общински училища. Той е еднакъв за цяла България, като в рамките на тази седмица ще бъдат проведени и интервюта, съобщи още началникът на регионалния инспекторат по образование Георги Маринов.