Задържаха трима души при полицейска операция срещу наркоразпространението
Задържаха трима души при полицейска операция срещу наркоразпространението / ОД на МВР

Задържаха трима при специализираната полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на Габровска и Севлиевска община, съобщават от полицията.

В Севлиево е задържан Б. Б., 33-годишен /осъждан за увреждане/. Извършен му е личен обиск, като във вътрешен джоб на якето, полицаите намерили пакет със суха листна маса със зелено-кафяв цвят /с тегло 24 грама/. При полевия наркотест, листната маса реагирала на наркотичното вещество „марихуана". Последвали допълнителни процесуално-следствени действия, при които в жилището на севлиевеца са открити семена от растението „канабис" и суха листна маса от същия вид. Семената и листната маса са иззети.

В рамките на акцията е извършено претърсване  в жилището на още един мъж от Севлиево - Т. Х. /35 г./, осъждан за кражби. В апартамента му са намерени 36 грама суха листна маса, която реагирала на „марихуана", а в къщата му в с. Добромирка са открити още 175 грама суха листна маса със зелено-кафяв цвят. Наркотичните вещества са иззети. Двамата севлиевци са задържани за срок до 24 часа.

В Габрово, в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, полицейски служители заловили Р. Н. /31 г./ с подготвен за разпространение метамфетамин. Габровецът е добре познат на органите на реда - осъждан е многократно: за кражби, държане на наркотични вещества, нанасяне на средна телесна повреда и управление на МПС след употреба на алкохол. Придвижвал се е с лек автомобил „Пежо 106". Проверката установила, че Р. Н. е придобил и държи 54 грама бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на „метамфетамин". Веществото било разпределено в отделни полиетиленови пликчета. В жилището на мъжа е извършен обиск, при който са намерени и иззети хартиена свивка с бяло прахообразно вещество /с тегло 3 грама/ от същия вид, полиетиленов плик с около 5 грама суха листна маса, реагираща на марихуана, и везна. Р. Н. е задържан за срок до 72 часа.

По случаите са започнати досъдебни производства. Районните прокуратури в Севлиево и Габрово са уведомени.