Въпреки поледицата Коледа на колела се състоя и в Трявна
Въпреки поледицата Коледа на колела се състоя и в Трявна / Велоклуб Трявна

Осем ентусиасти се включиха днес в инициативата „Коледа на колела", която се проведе за пръв път в Трявна. Въпреки поледицата предварително набелязаният маршрут бе изпълнен, съобщи Живко Христов от Велоклуб Трявна, организатор на тревненското издание на „Коледа на колела".

Карането е продължило около 20 минути и според плана велоентусиастите са завършили със сладки и чай от билки, събрани на Еньов ден от дамите във велоколектива.

Въпреки поледицата "Коледа на колела" се състоя и в Трявна
netinfo

Въпреки студа и леда около петдесетина велоентусиасти караха днес и в София, за да покажат, че колелото е за всяко време. Сред тях бе и холандският посланик Карел ван Кестерен.

«Коледа на колела» поставя началото на серия от съвместни българо-холандски събития под мотото Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите, наречени „Think-Bike" (Мисли велосипедно), ще бъдат съчетани с масови велосъбития. През април 2013 за първи път в София ще бъде организиран Оранжев велотур.