Вицепрезидентът Балфор на среща с кмета на Трявна
Вицепрезидентът Балфор на среща с кмета на Трявна / Община Трявна

Вицепрезидентът на Сдружение на побратимените градове „Дузлаж“ – Майкъл Балфор и Кевин Уотърфол от град Шерборн, Великобритания, споделиха възхищението си от Трявна. Това стана на среща с кмета Драгомир Николов.

Майкъл Балфор представи на Драгомир Николов отчет от проведената Генерална среща на сдружение „Дузлаж“ и го запозна с основните акценти от нея. Той изказа своето съжаление, че Николов не е успял да присъства на събитието поради природното бедстви, което сполетя Трявна преди няколко месеца.  Кметът представи на гостите основните европроекти, изпълнявани от община Трявна и използва възможността да ги покани на откриването на най-мащабния от тях, свързан с туристическите атракции на общината.

Делегацията е в Трявна за участие в Славейковите празници, в които се включиха и още няколко чуждестранни представители.

Кметът Драгомир Николов е поел ангажимент лично да покаже на делегацията от град Осиповичи най-мащабните обекти, реализирани на територията на общината през последните години. Александр Шавлюга, зам.-председател на Районния изпълнителен комитет на Осиповичи, представи икономическия напредък на техния район.

Драгомир Николов проведе среща и с представителите на побратимения град Виница – Македония начело със зам.-кмета на общината Благой Стаменков. В делегацията участва и известният в цял сват карикатурист Миро Георгиевски, който представя изложба на своите карикатури в Галерия „Кзаков“. Разговорът премина в споделяне на добри практики и успешни начинания на двете общини. Гостите от Виница също споделиха доброто впечатление от Трявна и успеха на тревненци в бързото възстановяване на щетите, нанесени от претърпяното природно бедствие.