В Дряново разясняват основните рискове от остеопорозата
В Дряново разясняват основните рискове от остеопорозата / DarikNews.bg, архив

Всяка година в страната се провежда информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата.

Община Дряново ще вземе участие в тазгодишната кампания, като днес от 11:00 до 13:00 часа в Ритуалната зала на Общината, ще се проведе информационно събитие под мотото „Да запазим костите си здрави!".

Посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота, да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

Информационното събитие „Да запазим костите си здрави!" е част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври - Световния ден на остеопорозата, която се провежда в над 200 страни в света с цел повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури - една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.