Три години затвор за  49 500 подправени евро и незаконно ползване на радиостнация
Три години затвор за 49 500 подправени евро и незаконно ползване на радиостнация / DarikNews.bg, архив

Потвърдена е присъдата от три години лишаване от свобода при общ режим и глоба 200 лв. за държане на 49 500 подправени евро и незаконно ползване на радиостнация.

Подсъдимият Мирослав Н. от Габрово е признат за виновен по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово, поддържано от Апелативна прокуратура – В. Търново и осъден за това, че на 11 април 2013 г. в района на бензиностанция в Севлиево е държал 99 подправени парични знаци с номинална стойност по 500 евро всяка (общо 49 500 евро), както и за това, че на 11 април 2013 г. в жилището си в Габрово е държал радиосредство – радиостанция с три антени, фабрично произведено, което излъчва в етера като заглушител на сигналите на мобилните оператори на Р. България, без да има за това писмено разрешение.

След внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Габрово, Окръжен съд постанови осъдителна присъда, която въззивната инстанция отмени и оправда подсъдимия.

Внесен е протест от Апелативна прокуратурата-Велико Търново, въз основа на който Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда на Апелативен съд и върна делото за ново разглеждане. Вторият състав на Апелативен съд потвърди осъдителната присъдата на Окръжен съд Габрово.

Решението на Апелативен съд подлежи на обжалване пред ВКС.