Таня Христова
Таня Христова / Община Габрово
Днес, 1 октомври – понеделник, от 11:00 часа в офиса на Областен информационен център кметът на Община Габрово Таня Христова ще се срещне с представители на медиите.

Повод е предстоящото събитие Gabrovo Innovation camp 4-6 октомври, което тази година Министерството на икономиката отличи да бъде българския представител на Европейските награди на предприемачеството.

Третото издание на Лагер за иновации ще се проведе в Габрово през октомври

Трето издание
Gabrovo Innovation Camp


Третото издание на Лагера за иновации е посветено на темата Социални иновации. То ще се проведе в музея  „Дом на хумора и сатирата“, а сред официалните гости ще бъдат: Деница Сачева - Зам -министър на образованието, Марку Маркула - Първи вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Карел Вандерпортен - Главна Дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия.

Над 80 участници се очакват на Gabrovo Innovation Camp 2018 

В инициативата ще се включат над 100 участници от Габрово и цялата страна, които търсят и предлагат решения за всяко едно от следните предизвикателства: Бизнес и социално предприемачество, Сребърна икономика, Младите хора в социалните иновации, Зелени иновации, Образование на бъдещето, Технологии в социалните иновации. За гостите на пресконференцията ще разкрием темата на Тайното предизвикателство, както и някои от участниците му.