Магична среща „Златна котка” предизвика фурор сред илюзионистите
Магична среща „Златна котка” предизвика фурор сред илюзионистите / Община Габрово
На 8 и 9 април в зала Възраждане" в Габрово се провежда шестото издание на Магична среща „Златна котка". През 2017-та мотото на световното шоу на илюзионистите е „Новото поколение е тук".  

Във водещата си статия вестник „100 вести" съобщава, че известният габровски маг Дани Белев ще изпълни опасна за живота му каскада на гала концерта (9 април от 18:30 часа) на поредното издание на магичния фестивал „Златна котка“.

Номерът му е свързан с използването на огън и е изключително опасен за изпълнение, така че със сигурност ще спре дъха на многобройните любители на магията.

Дани Даортиз за Златна Котка 2017

Дани Белев и Камелия Ноева – част от екипа на организаторите от „Куик Хендс Проджект“, съобщиха новостите в шестото поред издание на Международната магична среща в Габрово, но не издадоха повече от гвоздея на програмата, подготвян в продължение на три месеца. Дани ще сложи с него край на спектакъла, с който по традиция завършва фестивалът, а билетите за зала „Възраждане“ винаги се оказват продадени преди датата на шоуто.

И сега една седмица преди началото са останали само около 60 билета. Има продадени билети в Благоевград, Враца, Варна, Плевен, Пловдив, Левски, Ловеч и София.

Фестивалът е подпомаган от Община Габрово и вече шеста година една млада организация като „Куик Хендс Проджект“ успява да пребори статуквото в българската магия и да прави все по-добър и по-мащабен фестивал за млади хора. Тази година изданието държи първенството по броя на участниците и изключителния интерес от чужбина. Седем са държавите, от които пристигат не само гости, а и участници в състезанието, както и артисти, които ще се изявяват на сцената.

Това са Испания, Сърбия, Гърция, Турция, Словения, Хърватска и Македония. Според Дани Белев интересът на чуждестранните участници е голям заради приятелската атмосфера, която е създадена в Габрово.