Светлозар Тодоров: Да се обедини потенциала на всички габровци
Светлозар Тодоров: Да се обедини потенциала на всички габровци / DarikNews.bg

"Качествата на хората нямат партийна окраска. Моята мечта е да се даде шанс за изява на потенциала на всеки, независимо от професията, която упражнява. Защото всичко се прави в името на хората и само те могат да повишат авторитета на общината.

Никога не съм разделял хората по партиен признак. Партиите са преходни, малко или много, но Габрово и общонстта на габровци съществуват от векове", това каза Светлозар Тодоров, след като бе номиниран за кандидат-кмет и водач на листата на АБВ в Габрово.

Светлозар Тодоров е областен управител от НДСВ в периода 2008-2009 година. Докторант по политически науки във философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Асистент катедра "Социални и стопански науки" в ТУ - Габрово.

Светлозар Тодоров има две магистратури - "Административен и здравен мениджмънт" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и "Международни отношения - право на Европейския съюз" от СУ "Св. Климент Охридски".

Участник е в Пролетно училище по политики, медии и PR в Амстердам и Лятна академия в Страсбург.

Областният председател на АБВ Тошко Тодоров заяви, че важен мотив за избора на Светлозар Тодоров е неговата работа като Областен управител.

"Той направи впечатление още тогава, работеше с представители на бизнеса и с различни други професионални прослойки. Не влагаше никакъв партиен елемент. Опита се, и до голяма степен успя, да отвори областната администрация към хората. Точно този подход на Светлозар Тодоров направи впечатление и ние не сме искали от него да става член на АБВ, за да бъде издигнат за наш кандидат-кмет".

Заедно с номинацията на Светлозар Тодоров за кандидат-кмет габровската структура на партия АБВ предлага на обществеността листа с кандидати за съветници:

Антоанета Шеврева, която работи в частния сектор

Богомир Богомиров, докторант в ТУ - Габрово

Диян Денчев - студент в ТУ - Габрово

Пенчо Христов, който работи в частния бизнес

Ставрена Григорова, детски учител

Теодора Лазарова, заета в частния бизнес

Тошко Тодоров, зает в частния бизнес, областен председател на АБВ

Здравка Христова, заета в частния бизнес

Местата в листата ще бъдат определени до 25 август. В нея ще бъдат включени още хора, както и кандидатите за кметове на кметства, в които ще се проведат избори.