Студен фронт минава през страната
Студен фронт минава през страната / Дарик Габрово, архив

През страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде със значителна облачност, но преди обяд в някои райони на Южна България ще е слънчево. През деня ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и силен западен вятър. Температурите през деня ще са от 12-14 градуса в Северна България и по високите полета на Западна България до 18-20 градуса - в останалата част от страната. Вечерта от запад ще започне спиране на преваляванията и разкъсване на облачността, докато в източните райони и в Родопската област преваляванията и гръмотевиците ще има и през нощта.

В планините се очаква интензивна гръмотевична дейност, краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 м - и от сняг. Вятърът ще стане силен и бурен от запад-северозапад, в Стара планина - и ураганен. На 1200 м температурата след обяд ще е около 6-7 градуса, на 2000 м - около 2-3 градуса, а привечер в Западна България - и под нулата.

По Черноморието около и след обяд ще започнат превалявания, придружени от гръмотевици, ще продължат и през нощта. Вятърът през деня ще е силен от запад, а през нощта ще стане от север. Температурите през деня ще достигнат до 18-20 градуса, а привечер ще започнат и по-чувствително да се понижават.