Снежанка пристигна от Русия в
Снежанка пристигна от Русия в / СУ Отец Паисий
Участниците в групата „Приятели на Русия“ в СУ „Отец Паисий“ в Габрово подготвиха празник „Под Новый год“, за да поздравят своите родители, учители и приятели с настъпващите празници. Децата рецитираха и пяха на руски език, решаваха кръстословица. С много артистичност представиха драматизация на приказката „Дед и репка“ (Дядо и ряпа). Специално за празника от далечна Русия пристигна Снегурочка (Снежанка), която  изслуша изпълненията на малките артисти. Тя даде възможност на всяко дете да отправи предпразничен поздрав и пожелания към гостите. Всички малки приятели на Русия получиха лакомства и изтеглиха късмети за Новата година.

Защо габровски момчета се записват в първото „Училище за коледари”?

Учениците от групата „Арт ателие“ организираха Коледна изложба във фоайето на училището. Те представиха ръчно изработени картички, венци, свещници с техниката декупаж и декорирани с природни материали, украси за елха – ангелчета, снежинки, фигурки от солено тесто и други интересни сувенири. Най-атрактивен за посетителите бе снежният човек – изработен от пластмасови чашки. Изложбата предизвика голям интерес, както за ученици от училището – малки и големи, така и за колегията и родители. Учениците от групата бяха въодушевени от възможността да покажат своите творения.

3288 лева събра Коледният благотворителен концерт на "Upstream Voices"

Празнична коледна работилница за деца и родители бяха отворили участниците в групата „Изкуство и околна среда“. Учениците влязоха в ролята на малки джуджета и изработиха играчки за елха, коледни картички, сувенири, подаръци. Целта на организираната работилница бе у децата да се изгради естетически усет към уникални и персонално изработени подаръци, както и да придобият умения за ръчно изработване на изделия, с които да зарадват своите близки.
 

Арт ателие
Арт ателие


Групите „Спортни игри“ и „Хандбал“ се включиха в Коледен междуучилищен турнир. Както във всяко спортно състезание, атмосферата беше приповдигната, публиката допълнително мотивираше състезателите и ги зареждаше с енергия, позитивни емоции и стремеж за изява. Своите спортни умения те показаха в игри срещу отборите на СУ „Райчо Каролев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Неофит Рилски“.
 

Снежанка пристигна от Русия в СУ Отец Паисий
Групата по спорт


В организацията и провеждането на турнира взеха участие състезателки от женския отбор на ХК „Бъки“ и представители на мъжкия хандбал от ХК „Чардафон“. Те съдийстваха срещите, оказваха помощ и поощряваха децата. Турнирът приключи с награди за всяко дете, осигурени от двата хандбални клуба и връчени от президента на Българска федерация по хандбал и директор на Общински спортни имоти Росица Бакърджиева.

Писателят Ивайло Гогов впечатлен от млади таланти в НАГ