СИП Журналистика
СИП Журналистика / НАГ

Писателят Ивайло Гогов, председател на националния   литературен конкурс за ученици "Млад писател" даде изключително висока оценка на трима възпитаници на Националната Априловска гимназия и техните преподаватели.

В писмо до директора на НАГ Снежана Рачевиц Гогов пише: "Изключително съм впечатлен от представянето на Вашите ученици Мирела Казакова, Ана-Мария Антонова и Теодор Мицев. Тримата не само че се класираха за втори кръг (сред дванадесетте най-добри участници в конкурса от цялата страна), но и се представиха отлично на втори кръг! Всички от журито сме на мнение, че тепърва ще чувате за техните успехи!"

Писателят изпраща и специални поздрави за преподавателите на талантливите деца - Елвира Христова, Паулина Мартинова и Велина Парахулева.

Вторият и последен етап на конкурса, чиито ментор, наставник и патрон е доц. Георги Лозанов, се проведе на 15 декември в София. Той включваше среща със съвременни писатели, творческо писане в екип и самостоятелно творческо писане по непозната тема - "Много или малко са 25?".

Ето с какво тримата от НАГ са впечатлили Ивайло Гогов, автор на 7 стихосбирки и 7 романа.

 

Мирела Казакова
Мирела Казакова


Мирела Казакова, XII г: "Свързах 25 с Коледа. Аз  свиря на пиано и ще имам концерт днес в Трявна (22 декември). Реших да свържа темата с пиеса от 25 ноти. Героинята в моя разказ заедно със своя приятел композира произведение за музикален конкурс и съставят пиеса в 25 тона - 5 ноти в 5 комбинации".

Теодор Мицев, XI д: "Аз писах за един чат с много важен за мен човек, който трая точно 25 минути. Разговаряхме за щастието, защо хората не трябва да отнемемат щастието от останалите, какъв е смисълът да го правят. А свободната ми тема беше "Аз, пушачът".
 

Теодор Мицев
НАГ


Ана-Мария Антонова е намерила провокация за числото 25 в 25 чифта обувки, но интригата на разказа е завъртяна само с четири чифта.

 

Ана Мария
Ана Мария


Според думите на Гогов, който по професия е ландшафтен архитект, преподавателите по литература определят конкурса "Млад писател" като "най-различния", "най-нетрадиционния" и "най-трудния".

СИП Журналистика, НАГ