Силният вятър събори дървета и ламарини, пострадаха хора. Пазете се!
Силният вятър събори дървета и ламарини, пострадаха хора. Пазете се! / Дарик Габрово

Ураганен вятър със скорост над 100 км/ч начупи клони, дървета и стъкла в Габрово. Получени са множество съобщения за опасно надвиснали и паднали ламарини, обърнати контейнери. На места е прекъснато електроснабдяването, има проблеми с мобилните връзки. В центъра на града бурният вятър прекърши два големи бора, има много съборени дървета. Външната изолация на Акушеро-гинекологичния комплекс на областната болница се е отлепила, като част от нея вече е паднала. Нанесени са поражения на покриви и фасади.

Силният вятър събори дървета и ламарини пострадаха хора Пазете се
netinfo

48-годишен мъж е с голяма порезна рана, след като ламарина пада на главата му на ул. "Софроний Врачански". Вятърът е съборил 90 годишна жена на ул. "Македония", която е със счупен крак.На яз. "Ал.Стамболийски" мъж е пострадал от паднал клон, но е отказал хоспитализация, друг е със срязана китка от счупено стъкло на прозорец в Трявна. 

Силният вятър събори дървета и ламарини пострадаха хора Пазете се
netinfo

Община Габрово призовава гражданите да се приберат по домовете си и да не излизат навън. По възможност да преустановят и движението с автомобили. Вкъщи затворете плътно всички врати и прозорци и стойте далеч от тях.

По отстраняване на щетите работят всички екипи на Гражданска защита, Община Габрово, Енерго-про, „Благоустрояване" ЕООД.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефони 818 375, 803 328, както и на 112.

Вятърът в Габровско продължава да бушува, като скоростта му се увеличава