Ще възстановят Музея на Колю Фичето
Ще възстановят Музея на Колю Фичето / Дарик Габрово

 

Камарата на строителите в България, Националният конкурс „Сграда на годината" и Община Дряново ще възстановяват Музея на Колю Фичето. Той ще затвори врати за посетители от 1 май до 1 септември тази година. Това е било договорено в края на миналата седмица на среща на ръководството на Община Дряново и организаторът на националния конкурс "Сграда на годината" с Управителния съвет на Камарата на строителите в България.

Всеки детайл по възстановителните работи на сградата на Музея е обсъден и обвързан със срок за изпълнение. Музеят на Колю Фичето ще бъде възстановен по повод 210-та годишнина от рождението на първия български архитект и строител.

Камарата на строителите в България определи за Главен изпълнител областния си председател в Габрово - инж. Йовчо Спасов. За Координатор по реализацията на проекта, Община Дряново определи заместник- кмета Даниела Василева.  Инициативата за реставрацията на музея на Колю Фичето в родния му град е от 15 декември 2009 година.

Тогава на официална церемония на финала на осмото издание на националния конкурс "Сграда на годината", бе огласена идеята и даден официален старт на Национална кампанията за възстановяване музея на Майстора.