Ще бъдем ли пак недоволни от избора си на изпълнител за „Евровизия?
Ще бъдем ли пак недоволни от избора си на изпълнител за „Евровизия? / netinfo

Тази вечер ще изберем изпълнителя, който ще ни представя на международния конкурс "Евровизия" през май в Дюселдорф. Финалът на българското издание на състезанието ще е в зала 1 на Националния дворец на културата, а организаторът му БНТ1 ще излъчва пряко концерта от 20:30 часа. Водещи на шоуто ще са Мария Илиева и Орлин Павлов. По време на него зрителите ще могат да гласуват за своите фаворити чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS.

19 са участниците в българското издание на "Евровизия". Повечето от тях са млади изпълнители, не добре познати на публиката. В състезанието за първи път ще се пробват рокаджийката Милена Славова и групата "Уикеда". Поли Генова, която през 2009 година остана втора в крайното класиране, отново е в списъка с участниците. Там са още групите 032 и D2, Рут Колева, Мона, новата формация на Стефан Диомов "Петте сезона".

Анелия Ранчева - отговорен редактор в редакция "Музика и забава" на БНТ казва: "Букетът от изпълнители, който в момента съществува, е много добър - като разнообразие, като атмосфера. Тези млади изпълнители, с такъв ентусиазъм се отнасят към този конкурс, че просто да им завиди човек. И на настроението, и на усмивките, и на желанието. Ясно е, че ние няма да създадем някаква нечувана песен в България, която да шашне света. Целта е да се представим достойно".

Кой ще е българският представител в международния конкурс "Евровизия", ще се реши след като резултатите от зрителския вот, формирани чрез телефонни обаждания и SMS-и, бъдат събрани с тези от гласуването на т.нар. Академия, в която членуват музикални специалисти. Своите оценки за изпълнителите те дадоха още през вчерашния ден, по време на генералната репетиция за шоуто в НДК. Освен състезаващите се музиканти, в него ще участват още "Дърти пърчис", "Tri O Five", "Бон Бон", Румънеца и Енчев, както и тазгодишните представители на Румъния в "Евровизия" триото "Hotel FM". Ще пеят и водещите на събитието Мария Илиева и Орлин Павлов.