Над 3 млн. нерегламентирани повиквания на спешния телефон 112 през 2014-а
Над 3 млн. нерегламентирани повиквания на спешния телефон 112 през 2014-а / снимка: Sofia Photo Agency, архив
За периода от 06:00 часа на 27 май до 06:00 часа на 28 май звената на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на шест сигнала за произшествия, от които: един пожар с материални загуби; един пожар без преки материални загуби; една катастрофа с транспортни средства и три случая за оказване на техническа помощ;
 
Произшествията:

 
На 27 май в 11:10 часът е поискано съдействие от граждани за оказване на техническа помощ на ул. „8 март” в гр. Габрово. При оказване на съдействието е участвал 1 противопожарен автомобил и 2-ма пожарникари от РСПБЗН – Габрово.
 
На 27 май в 11:35 часът е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на ул.” Юрий Венелин” в гр. Габрово. При ликвидирането на произшествието са участвали 2 противопожарни автомобила и 5-ма пожарникари от РСПБЗН – Габрово.
 
На 27 май  в 13:45 часът е поискано съдействие от граждани за оказване на техническа помощ на ул. „Емануил Манолов” в гр. Габрово. При оказване на съдействието е участвал 1 противопожарен автомобил и 2-ма пожарникари от РСПБЗН – Габрово.
 
На 27 май в 14:15 часът е поискано съдействие от граждани за оказване на техническа помощ на ул. „Неофит Рилски” в гр. Габрово. При оказване на съдействието е участвал 1 противопожарен автомобил и 2-ма пожарникари от РСПБЗН – Габрово.
 
На 27 май в 21:02 часът е получено съобщение за пожар в апартамент намиращ се на ул. „Свищовска” в гр. Габрово. Унищожено е домашно имущество и опушени стени. Предпоставка за пожара е неправилно ползване на нагревателни уреди. При ликвидирането на произшествието са участвали 1 противопожарен автомобил и 4-ма пожарникари от РСПБЗН - Габрово.
 
На 27 май в 21:06 часът е получено съобщение за пожар в ателие намиращо се на ул. „Ангел Кънчев” в гр. Трявна. Няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е късо съединение. При ликвидирането на произшествието са участвали 1 противопожарен автомобил и 3-ма пожарникари от РСПБЗН - Трявна.