/ КНСБ – Габрово

Отборът на Регионалния съвет на КНСБ-Габрово по Шахмат – жени спечелиха трето място на Петнадесетия работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе от 6 до 10 юни в к.к. „Албена”.

Габровската синдикална структура бе представена от шест участника в два отбора – Шахмат - жени и Дартс – мъже. Водач на отборите и тази година беше Николай Найденов.

Мария Гечекова и Радослава Лалева завоюваха третото място и грабнаха купата и бронза след оспорвани срещи с шахматистките от Energoatom, Украйна и АЕЦ „Козлодуй”, които се наредиха на първите две призови места.

Международният работническия спортен фестивал по традиция се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, съвместно с Конфедерация на независимите синдикати в България и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT).

Тази година спортното събитие събра над 1 700 участника в 19 вида спорт от четиринадесет държави от Европа, Азия, Африка и Америка.