С тържествена литургия за света Петка Българска започнаха тържествата в Севлиево
С тържествена литургия за света Петка Българска започнаха тържествата в Севлиево / Община Севлиево
 С тържествена литургия за света Петка Българска започнаха тържествата в Севлиево по повод Деня на града.

“Щастлив съм да ви поздравя с Деня на Севлиево и на Света Петка. Това е ден, в който по неповторим начин се преплитат минало и настояще, възрожденският дух, пословичното трудолюбие и предприемчивостта на севлиевци. Днес ние се гордеем с историята на града си и с достойните дела на нашите предци, защото това, което имаме е съградено с усилията на поколения преди нас”, обърна се кметът Иван Иванов в словото си по повод празника и благодари на всички, които всеки ден претворяват Севлиево като красив и съвременен български и европейски град.

Със сгледното си хоро габровци слагат началото на зимата (ВИДЕО)

“Благодарение на вашата подкрепа показахме, че с общи усилия можем да реализираме проекти, които да носят позитиви за поколения напред”, каза още кметът.

Официалната церемония на централния градски площад “Свобода” приключи с химна, под чийто звуци изявени млади хора, възпитаници на училищата в община Севлиево тържествено издигнаха Националния флаг на Република България и Знамето на Севлиево.

Изложбата „Св. Петка - духовната покровителка на Габрово“ бе открита на чардака в Дечкова къща

Празникът на града беше уважен от някои от побратимените на Севлиево градове. Официални гости на тържеството бяха представителни делегации от Легионово, Полша, в лицето на неговия кмет Роман Смогоржевски, заместник-кмета Марек Павлак и общинските съветници Марчин Смогоржевски и Ана Ланиевска, както и делегацията от Бобруиск, Беларус, представлявана от заместник-кметовете Ина Ануфриева и Игор Кисел.