С постановката Нашенци продължават театралните дни в Трявна
С постановката Нашенци продължават театралните дни в Трявна / Дарик Габрово,архив

Продължават театрални дни под надслов "Театър помага на театъра", които се провеждат в Трявна от 23 до 25 септември. В тях вземат участие самодейни състави от Народно читалище "Пробуда" Каспичан, читалище "Иван Вазов 1904" Хисар, театрален колектив- Кортен, общ. Нова Загора. Специална постановка ще покаже университетския театър към Нов български университет, със специалното участие на проф. Цветана Манева.

Днес от 17 часа ще се играе постановката "Нашенци" по разкази на Чудомир. От 19 часа е спектакъла "Вражалец", който е подготвен от Народно читалище "Иван Вазов 1904" в Хисар.

На 25 септември от 19 часа студентите на Цветана Манева ще покажат "Домът на Бернарда Алба". Също на 25 от 11 часа в голямата зала на Община Трявна ще се проведе кръгла маса на тема "Театър помага на театъра", в която ще вземат участие театралните колективи, които участват в театралните дни.

"Идеята ни е набраните средства от продажбата на билетите от постановките да бъдат използвани в помощ на Театъра за хора с увреждания към Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Трявна", обясни директорът на Центъра Доника Балабанова.