Росен Цветков
Росен Цветков / Областен управител Габрово
Областният управител Невена Петкова представи пред екипа на Областната администрация втория си заместник - Росен Цветков, който официално встъпи в длъжност. Новият заместник областен управител е назначен със Заповед на Министър – председателя.
 

Вече имаме зам.-областен управител с магистърска диплома


По време на представянето си Росен Цветков сподели:

„В работата ни ще заложа на диалога, ще бъда открит и ще обсъждаме въпросите, така че да взимаме най-добрите решения“. От 01.10.2015 г. до настоящият момент Цветков е бил общински съветник в Общински съвет – Севлиево, учител е и по информатика в ПМТГ „Иван Бъчваров“, Севлиево. От 01.04.2014 г. до 29.04.2017 г. е бил редовен докторат и асистент специалност „КТТ“ в ТУ – Габрово. Има магистърска степен по „Комуникационна техника и технологии“ от Технически университет – Габрово.

Ясни са вече и ресорите, които заместник областните управители ще поемат. Съгласно Заповед на областния управител от 19 юни, Мария Пенева ресорно ще организира, контролира и отговаря за дейностите - транспорт и транспортни схеми; труд и социална политика; проблеми на безработицата и заетостта; безопасност и здраве при работа; здравеопазване.
 

От университета потвърдили, че Мария Пенева не е имала магистърска диплома при встъпването си в длъжност


Росен Цветков ще отговаря за земеделие и гори; околна среда и води; вероизповедания, етнически и демографски въпроси; координация и взаимодействие с неправителствения сектор.